Конкурса на тема „МОЯТ ГРАФИТ – ЗА ЖИВОТ БЕЗ ТЮТЮН” под патронажа на МОНМ, министерството на здравеопазването и столична община

Приключи конкурса на тема „МОЯТ ГРАФИТ – ЗА ЖИВОТ БЕЗ ТЮТЮН” под патронажа на МОНМ, министерството на здравеопазването и столична община

Конкурсът приключи, но…

Тази година ще проведем още един конкурс в, който всеки ще може да прояви своята уникалност и талант при рисуване на графит в интернет с електронни бои по темите (PhotoShop, Coral Draw, Paint) предотвратяване на отказване на цигарите, тютюнопушенето, пасивно тютюнопушене.

На 20 юни беше проведен национален конкурс насочен към проблема с тютюнопушенето и вредата от него. Конкурсът е под патронажа на Министерството на образованието и науката, министерството на здравеопазването, Столична община, правителството на Република България и е част от европейската кампания „HELP – За живот без тютюн“. Кампанията е насочена към съзнаване и решаване на проблема с тютюнопушенето.  . Медийни партньори на събитието са радио и телевизия „The Voice“ и Dnes.bg.

Участниците в конкурса трябваше да нарисуват онлайн графит, който да илюстрира вредата от пасивното пушене и как да се предпазим от него. Събрахме над 350 графити, които обединихме в три  възрастови категории 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас. Състезателите получиха много награди. Награда за първо място беше – дигитален фотоапарат, видео камера и MP4 плеър. В нашия сайт гласуваха хиляди хора, които са ангажирани с проблема с тютюнопушенето. Компетентно жури избра победителите от Националният конкурс, който се осъществи с подкрепата на МОНМ, правителството на Р.България.

МОЯТ ГРАФИТ – ЗА ЖИВОТ БЕЗ ТЮТЮН
Фотоси от събитието – „МОЯТ ГРАФИТ – ЗА ЖИВОТ БЕЗ ТЮТЮН“

Голямото награждаване от конкурса се проведе на 1 юли от 11:00ч., на паметника при НДК, като беше част от HELP Street Art събитието. Известни български графити-художници ще рисуват графитити с, които са спечелили конкурса. Всички посетители ще могат да участват във Националният конкурс със свой приност. Групата хип-хоп IllMate ще се погрижи за доброто настроение на посетителите и участниците.

На Международния ден без тютюнопушене, и изложение-базар „Алея на здравето” в НДК проведе тематични акции за борба с тютюнопушенето

Благодарим Ви, че се присъединихте към тази инициатива!  Заедно показахме, че не сме безразлични към проблема и искаме да живеем добре и без тютюнев дим!

Очаквайте много скоро следващият конкурс!

Избрани графити от конкурса:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *